čtvrtek 30. července 2009

Report Leštinka

Tak jsem se konečně odhodlal něco napsat o této zdařilé akci na Leštince. Ale pěkně popořádku. V pátek odpoledne nás málem o příjemně strávený víkend připravila zpráva ohledně ubytování (jiné než jaké jsme měli objednané), což se nakonec vyřešilo. Nic tedy nebránilo v navléknutí neoprénů, pro některé po hodně dlouhé době, a šlo se do vody. Doufám, že mě někdo doplní v informacích z pátečního odpoledne a večera, já osobně můžu mluvit pouze za sobotu a neděli.
Takže přišla na řadu sobota: po deštivé cestě a po příjezdu na Leštinku nás vítalo rozporuplné počasí - chvíli sluníčko a azuro a za pár minut vydatný déšť, to se celé zopakovalo téměř desetkrát. Nás to však neodradilo. Nachystali jsme si každý své pomůcky na potápko a šli na ponor. Někteří "bublali", nekteří střídali free a přístroj a jiní zase jenom free. Zhruba po hodině ve vodě nám všem vyhládlo a tak jsme spěchali rychle něco malého zobnout do hrdla (svíčková s 6 knedlíky). Asi po 2 hodinové pauze jsme mířili opět do vody. Tentokrát jsme již věděli, co nás čeká a ponory byly zcela plánované (co se týče scenérií, které chceme pod vodou vidět). Tentokrát jsme vydrželi ve vodě o něco déle, kluci s přístrojem kolem 45-50 minut, pak ještě nějaký "čumendo" na hladině.
My, co jsme šli jen na free, jsme si to taky perfektně užili - prohnali jsme rybičky, teda spíš ryby (jsou opravdu obrovský), navštívili keson, skanzen, prolezli domeček, vyplašili štiku a hlavně si parádně užili jednu prolízačku mezi kameny. Večer řádně zmrzlý jsme poctivě dodržovali pitný režim :-) Nedělní potápění bylo v podobném duchu, dopolední ponor opět podrobně mapoval místa, na která jsme se nejvíce těšili - skanzen, keson a prolízačka. Ještě jsme stihli (já, Pavel a Peťa H. ml.) navštívit kaňon Leštinka, který je však od června v soukromém vlastnictví a tudíž je tam vstup zakázán (potkali jsme ochranku). Po obědě jsme se začali pomalu balit na cestu domů, některé z nás ještě čekali nějaké povinnosti. Celkově se akce zdařila a všichni zúčastnění se zavázali, že si Leštinku někdy v budoucnu zopakujeme. Fotogalerie k dohledání na http://www.potapeni-zabreh.wz.cz/

1 komentář:

  1. Tak jak si to popsal a podle fotek je to na Leštince ještě lepší než ve skutečnosti. Fotky na www.potapeni-zabreh.wz.cz nemůžu dohledat, nešlo by to přesněji.

    OdpovědětVymazat

Klub potápěčů Zábřeh - kontakt

KLUB POTÁPĚČŮ ZÁBŘEH na Moravě, IČO: 65496523 Kontaktní adresa:  Petr Tureček - předseda, Šternberská 1275, 783 91 UNIČOV, m: 721103894, 6...