pondělí 31. srpna 2009

Kompresor - dobrá zpravička

Mám pro vás do začátku školního roku dobrou zprávu. V době vašich dovolených a prázdninových radovánek se mi za velkého a nezištého přispění výrobce (Aquacentrum Praha - http://www.aqcentrum.cz/, kterému tímto chci poděkovat za významnou podporu a spolupráci) povedlo udělat kompletní repasi našeho kompresoru. Akce začala snahou o opravu a seřízení pojišťovacího ventilu. Nakonec jsem ventil opravil po dobrých odborných radách doma. Navíc k radám jsem z aquacentra získal zdarma náhradní pojišťovák, díky kterému byla objevena skutečná závada komresoru, vadné sací a výfukové ventily na 3-tím stupni. Následně znovu na základě fundovaných rad a odborného vedení aquacentra byla udělána celá demontáž třetího stupně, rozebrání, vyčištění vnitřku a seřízení ventilů. To se opakovalo taky na druhém stupní, kde byla situace stejná. Po následné montáži a vyzkoušení mohu konstatovat, že oprava byla úspěšná. Kompresor teď fouká rychleji, na vyšší tlak (tj. 200 barr), méně se hřeje a hlavně s menšími nároky na filtrování. Mastné a mokré huby už snad skončily. Tak snad jsem vás potěšil a navnadil k dalšímu potápění, plavání a kurzování. Tak mě taky potěšte, nebuďte zalezlí a ukažte se.
Na závěr jen shrnutí: 1 - do kompresoru není potřeba v současné době investovat!, 2 - které prase se v tom hrabalo předemnou?! Zdraví Petr a kompresor

3 komentáře:

  1. Tak to je super, myslím, že většina z nás ani neví či netuší, co všechno to obnášelo. Teď už jenom doufat, že celá práce nepřijde nazmar a že se začne opravdu pravidelně a seriózně foukat a následně potápět. Jinak všem přeji hodně úspěchů po prázdninách a dovolených.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Kluci, tohle je výborná zpráva, předpokládám, že to dalo hodně práce. Děkuji Peťo. Věřím, že ti to zabralo spoustu času. Těším se, až vyzkouším nový vzduch. Asi to nestihnu na prvním tréninku, protože jsem stále na druhé straně světa =). Mějte se všichni pěkně a užijte si první trénink.

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsme si nedávno k nám do základny pořizovali nový šroubový kompresor , protože nám to přišlo jako daleko jednodušší a dle nás i profesionálnější řešení věci, jako takové... :) Takže kdyby někdo přemýšlel nad něčím takovým, tak mrkněte.

    OdpovědětVymazat

Klub potápěčů Zábřeh - kontakt

KLUB POTÁPĚČŮ ZÁBŘEH na Moravě, IČO: 65496523 Kontaktní adresa:  Petr Tureček - předseda, Šternberská 1275, 783 91 UNIČOV, m: 721103894, 6...