sobota 28. srpna 2010

Info z jesenických lomů

Protože zájem o absolvování ponorů na lomech v okolí Jeseníku podle rozpisu byl jen teoretický a já jsem nechtěl byt jen u domácích prací, rozhodl jsem se na většinu z nich alespoň podívat. A je jich tu opravdu hodně. Při prohlídce jsem zjistil aktuální situaci alespoň v okolí, když nikdo nechce pod vodu. No a tady je výsledek včetně nějakých fotek. Můžete si to porovnat se stavem těchto lokalit na SP (http://www.stranypotapecske.cz/).
Lom Štachlovice u Vidnavy - voda pěkná trochu do zelena, trochu tmavší, ne moc, ryby, okolo lomu uklizeno, koše, ohniště, WC za poplatek, bufet občerstvení, rybařský revír, přistup a parkovani perfekt.
Vaňkův lom u Žulové - voda tmavá do hněda ale čistá, ryby, užovka, okolo čisto bez zazemi, ohniště, přistup a parkovani pohoda.
Lom Jana Vycpálka - voda zelenkavá ale čistá, ryby a rybaři (naháči), koše, čisto, uklizeno, parkovaní a přistup perfekt ale kopec pro offroad.
Lom Arcibiskupský - lom podle navodu nenalezen ale už vím jak se k němu dostat, kousek od Vycpálka, přístup dobrý, ale zákaz vjezdu do lesa (k lomu) cca 500m (vozík), je předpokládán zákaz vstupu z důvodu ochrany raku.
Zdraví Petr
PS: A na Výklekách je také super, viz komentář u Rozpisu.
Lom Jan Vycpálek:
Vaňkuv lom u Žulové:
Štachlovice:

1 komentář:

  1. Lomy vypadají pěkně, jen by mě zajímala viditelnost a světelnost tak v 15 metrech, to musí být naprostá tma ... a zima ... a nic jiného ... nebo se snad mýlím?

    OdpovědětVymazat

Klub potápěčů Zábřeh - kontakt

KLUB POTÁPĚČŮ ZÁBŘEH na Moravě, IČO: 65496523 Kontaktní adresa:  Petr Tureček - předseda, Šternberská 1275, 783 91 UNIČOV, m: 721103894, 6...