úterý 11. června 2019

ChorvatskoZablače2019

Ahoj, opětovně velmi vážně zvažuji vyrazit za potápěním do mé oblíbené lokality u Jaderského moře "Pako" s All4dive.cz u strejdy Ivana a domácích Brankici s Milanem a to těsně před hlavní sezonou v termínu 14. - 23. 6. 2019, nebo na základnu Deepsea.cz v Zablače u Rosti a Ivany Rudolfů. Oproti loňskému roku je ještě volná kapacita na ubytování, ale jak dlouho? Když se najde někdo na potápko nebo jen dovču a chce se přidat, tak ať se mi ozve, nebo si objedná ubytování viz - potapeni-online.cz. Tentokrát beru sebou jen cajky, kolo, Noris a Marcelu. Pořadí není náhodné, ale podle jistoty účasti.:-)
Průběžný report:
- Páteční cesta v pohodě, A-Rakouskem - paráda,
- S -Slovinsko mimo dálnici bez potíží, na hranicích 2x 30sec. :-) 
- HR - dojezd do známého místa Zablače bez potíží, na závěr super večeře.
- Ubytování - super, úplně nové a v ap. pro 4x sami a pes a bezbariera - luxus,  
- Sobotní ponor - 1x stěna u majáku (do cca 30m, 45 min, langusty a mureny. + 1 x vrak nový "Plavi Jardan" cca 20m , na závěr chobotnice, koník a někdo platýza)
- Neděle - plaža - odpočinek, slunění, večeře a crno vino, k tomu večeře že zbylo i na svačinu.
- Pondělí - 2x ponory - maják Kukuljari (stěna kolem dokola) + ostůvek Prgiš, stěny á 2x +40m, 45min,  chobotnice, vajíčka sépií, makro, kranasy
- Úterý - 2x ponory - 1 hledání kaňonu v 40+m ve stěně přes který návrat (trochu víc deko), langusty, mureny, 2 - letadlo Messersmit M87 Štuka v cca25m, trochu vybrakováno, ale pěkné, motor 15m daleko, focení a kroužení, mureny, krevety v otevřeném motoru, na závěz hodně deko, ale asi jen nedobře nastavený Marcely počítač
- Středa - užíváme sluníčka, ranní procházka s hledáním cesty necesty na Šibenickou pevnost a bunkry, na kterou jsme kvůli vedru nedošli.
- Čtvrtek - dopolední procházka podle šibenického kanálu až úkrytu pro lodě a ke kapli Sv. Anna. Dost vedro na to že to bylo dopoledne.
- Pátek - odpolední pot. výlet s kluky slovenskými na Frančesku Da Rimini, my dali převislou stěnu na Caprii s gorgondiemi. Druhý ponor na vrak Plavy Jadran nás už nezlákal. Stihli jsme sotva večeři.
- Sobota - zataženo, sušíme cajky, dopolední procházka po pobřeží k Šib. pevnosti a bunkrům. Konečně jsme ji našli po kamenech a s Noris v náručí.
 
ps: mrtvá kyjovka (bohužel) šla po foto do moře. Petr

Žádné komentáře:

Okomentovat

Klub potápěčů Zábřeh - kontakt

KLUB POTÁPĚČŮ ZÁBŘEH na Moravě, IČO: 65496523 Kontaktní adresa:  Petr Tureček - předseda, Šternberská 1275, 783 91 UNIČOV, m: 721103894, 6...