čtvrtek 31. března 2011

Velikonoce 2011 pondělí 25.4. 10.oo

První letošní klubové potápko. Na velikonoční pondělí vás vyzývám na letošní první klubový ponor a to na lokalitu "lom Nová Ves" u Litovle. Už jsme tam předloni byli a bylo to fajn. Fotky z lokality většinou máte. Voda tam není hluboká a bývá hodně čistá. Snad tam nebude řasa. K vidění bývají třoucí se štiky, kapři, sumci atd. Dobře se fotí a točí neb je v mělké vodě dost světla. Po ponoru lze při pěkném počasí si něco udělat k zakousnutí. Bufet asi bude mimo provoz, tak se spolehněte na sebe. Pomlázky sebou. Sraz u lomu v 10.oo. Tak se zamyslete nad tím co budete smysluplného dělat o Velikonocích a hlašte se!
Doplněno 9.4.: Nedělní cyklistický průzkum na lom za krásného počasí za účasti Marcely a Petra. Načapali jsme tam jednoho potápěče (Roman V.) s fotákem taky na zvědech, jednoho otužilce na prudko a pár rybářů. Voda je ze břehu pěkná, na ponor to snad půjde. Snad Roman dodá pro ilustraci nějakou fotku z podvody.
Doplněno 13.4. od Romana: Špatná viditelnost pod vodou 1 max 2metry, ryby žádné, rybářů hodně, celkově velké zklamání. NÁVRH: Změna lokality na Výkleky !? Diskutujte! Fotky velikonočního ponůrku:

4 komentáře:

  1. Ahoj Turdo zavináči raz dva -Královi vyrazí určitě,i když nevíme jestli v počtu tři či čtyři.Na sraz je to dobrý čas,ráno mne aspoň ještě děcka z dědiny navštíví a vyrazíme -není to daleko. Určitě si budeme půjčovat dvě klubové lahve a to nafoukané!!!!Špekáčky s sebou!! Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. (Zavinac) je proti spamovym robotum.
    To je dobře, že nepojedu k vodě sám. Nezapomen na dříví a podpal. A pro lahve se stav včas, nafoukáno je čerstvě!!! Na lom se ještě o víkendu mrknu na kole a kdyby to nebylo dobré tak to přehodnotíme. Petr

    OdpovědětVymazat
  3. Velikonoční potápko se nám povedlo. Pod vodou nás bylo pět nořičů cca 40 minut a na břehu 6 doprovodů. Počasí nám přálo. Pod vodou bylo vidět pár drobnějších ryb. Voda byla 15st. teplá. Oheň jsme udělali, klobásky opekli, snědli a až při odjezdu zapršelo. Tudíž všeobecná spokojenost se svátečním ponorem.

    OdpovědětVymazat
  4. První letošní zanoření bylo podle mě příjemné, bral jsem to jako takovej treninkovej ponor, zkoušku jestli jsem to všechno přes zimu nezapoměl. Jinak jak už psal Turda, viditelnost kolem 1 - 1,5 m rybiček pomálu ale něco se našlo, štika zatim žádná, jen jsme našli rybářskej háček a krmítko na ryby. Ponor technicky super, jen nebylo na co koukat. Po ponoru jsem se nejvíc těšil na ten zaslouženej špekáček a posezení u ohně :-) Doufám, že se nás na příštím potápku sejde trošičku víc, nejen bublinkářů, ale i podpory na suchu.

    OdpovědětVymazat

Klub potápěčů Zábřeh - kontakt

KLUB POTÁPĚČŮ ZÁBŘEH na Moravě, IČO: 65496523 Kontaktní adresa:  Petr Tureček - předseda, Šternberská 1275, 783 91 UNIČOV, m: 721103894, 6...