pondělí 25. června 2018

AKCE 05/06/07 2018

Ahoj potápky.
Léto se nezadržitelně blíží a spolu s ním se nám blíží i oblíbené výjezdy na akce mimo náš domovský bazén Oborník. Některým z nás to nedalo a jeli se potápět už v dubnu (viz Gródek 2018) a někteří se ani přes zimu nepřestali potápět, že Martine? ... Tady máte nástřel toho co máme zatím v plánu na nejbližší měsíc, prosím hlaste se, kdo bude mít zájem a pojede:
Následuje Leštinka viz: https://potapeni-zabreh.blogspot.com/2018/01/lestinka-2018.html
AKCE GRODEK ZRUŠENA PRO MALÝ ZÁJEM !!!
29.7. - lom Grodek PL - moje velice oblíbená lokalita, hloubka 18m, atrakce: parnik Wilhelm (15m), 2 bagry UNEX (3-10m), mnoho ryb, krásná viditelnost. Okolí krásné na procházku pro rodinky, jsou tam nové cyklostezky. Vstupné 30 ZL na osobu. Sraz v 8:00 na dálniční BP Benzina Bravantice před Klimkovicemi (https://mapy.cz/s/2QVxE)
Prosím hlaste svou účast mailem nebo volejte (Petr-Honza) nebo piště na blog. Na lomu je toho skutečmě mnoho k vidění - atrakce, ryby, možná orientace mimo linky atd.
Více info o lomu na:  http://www.stranypotapecske.cz/lokality/lokaldet.asp?lok=135
ps: mohou tam i pesani. Cesta z lomu bez dálničního poplatku v PL i ČR je zde: https://mapy.cz/s/2TfNE
Zájem ale doprava?: MarcelaT., Jiří P., ZdenekT.,
Jedou: PetrT., JanT., MartinČ.+rod., 
Omluvy: Karel+JarkaK., JiříK., PetraA.+rod

15.7. - lom Borek na Vysočině - hloubka 34m, atrakce: kloubový autobus (31m), ponorka (18m), auto  Wartburg (21m). Vstupné 150 Kč na den. Více na: stranypotapecske.cz/lokality/lokaldet.asp?lok=132 a lomborek.cz,  na FB - Lom Borek a potapy.cz
Borek se nachází kousek za naší oblíbenou Leštinkou, proto bych volil sraz v neděli. 15.7. v Mohelnici na ČS MOL v 8:00. Prosím hlaste svou účast mailem nebo volejte nebo piště na blog.
Zájem: PetrT., ZdenaT., ZdenekV., Honza T., PetraA.+holky, Karel III.+Jarka, JirkaP., Martin. Omluvy: MarcelaT., Jirka+ZbyšekA., MartinaG. ?
Report: Potápění na lomu Borek bylo podle mě skvělé, lom je opravdu velký a hloubka 30m je ve většině lomu. Freediveři si hodili lano na střechu autobusu a trénovali hloubky, takže se nám letos konečně podařilo dostat na 28m a autobus jsme několikrát okoukli. Bublinkáři si dali atrakce v hloubce 15-20m - auto, ponorka atd. Cestou domů jsme se stavili na vynikajícím obědě v PekloCertovina . Video tentokrát nebude, ale pár fotek tady máte:
1.7. Neděle - Moravičany - potápko, koupačka a opalovačka na znamé pískovně. Prosil bych Jirku K. o zajištění kličů od loděnice, jestli je to možné. Sraz v Moravičanech v (do) 10:00. Po akci je možno skočit na oběd do hospody u Třebůvky. Pavel Hájíček bude s klíči na loděnici už 9:00. Jestli někdo potřebuje (mimo už domluvené) něco přivézt či půjčit z KPZ, tak ať včas písne. V případě zájmu a pěkného počasí na místě je možno zajistit občerstvení dle přání (špekáčky, limo, pívo), využít zázemí  a protože není kam spěchat a můžem si to užít.
Účast:: Petr+MarcelaT., Zdenek+VeronikaV., PavelH., Zdena+JiřTi., JirkaK., JiříP., MartinG.
Omluvy:: HonzaT.+comp., MikiV.+comp., OtaS.+ comp.
Report: Bylo komorně, slunečno, neteplo, scuba potápění superviditelnost do -6m i 5m, termoklina 7m a pak zima mlíko a tma, Viděni úhoři, kapři, štika v trávě. Freečkaři dávali -12m a nic moc. Na základně jsme pomohli, buřty udělali, dali po kořalce. Bylo fajn.
17.6. Neděle - lom Zakrzowek u Krakówa PL - hloubka 32m, spousta atrakcí auta, letadlo, viditelnost až 10m, měl by být velice podobný lomu Grodek, který už známe. Vstupné 30 ZL na osobu. Více info na: http://www.stranypotapecske.cz/lokality/lokaldet.asp?lok=341
Zájem: ? Omluva: PetrT.
9.6. - ŠUTR - Šumvaldský triatlon - závodíme jen tak pro zábavu: Místo konání: Šumvald u Uničova (okres Olomouc), fotbalové hřiště, start hlavního závodu ve 14:00 v Mostkově u přehrady. víc: akcezabava.cz/sutr-triatlonovy-zavod-sumvald-d44368.html Trasa závodu: - plavání 300 m, - kolo 23 km, - běh 5 km.
Účast: MartinG., OtaS., PetraA., HonzaT.
Omluva: PetrT.
3.6. Neděle - Lom Výkleky dopoledne - sraz 9:00
Účast: MichalV., JirkaP., JirkaK., MartinG. VašekK., HonzaT.
Omluva: PetrT., ZdenaT.
19.5. Sobota - Mistrovství ČR ve Freediving v Pardubicích - od 8:00 je závod ve statice (tu bych asi oželel a radši bych zatrénoval v Zábřehu) ale od 14:00 bude závod v dynamikách. Viděl bych to tak, že bychom vyrazili přímo z našeho tréninku a přijeli na závody cca kolem poledne, někde dáme oběd a půjdeme se podívat na dynamiky, které budou mnohem záživnější.
Účast: HonzaT., MartinG., PetrT., MichaelV.
Omluva: JirkaP., JirkaK.

5 komentářů:

  1. V sobotu 19.5 nejspise nejedu. Jirka

    OdpovědětVymazat
  2. V neděli 2.6. nemůžu, takže nejedu. Zd

    OdpovědětVymazat
  3. Na neděli 27.5. jsem přidal pro zájemce Výkleky. Kdo by chtěl ať se mi ozve.

    OdpovědětVymazat
  4. Na Grodek jsem se už v pátek nachystal pro 3x potápky, tudíž výbavy plné auto no jak prase, vyrazil k Honzovi něco udělat a že v neděli bude za odměnu potápko. A pak to začalo, pro potíže s dopravou to většina odhlásila. Tak snad Leštinka vyjde, jinak jdu sám do vany.

    OdpovědětVymazat

Klub potápěčů Zábřeh - kontakt

KLUB POTÁPĚČŮ ZÁBŘEH na Moravě, IČO: 65496523 Kontaktní adresa:  Petr Tureček - předseda, Šternberská 1275, 783 91 UNIČOV, m: 721103894, 6...