sobota 3. října 2020

Info z MU Zábřeh k pronájmu bazénu

Ahoj potápky. Níže zveřejňuji pro vás info (z e-mail) který jsem dostal z MU Zábřeh. ve věci navýšení ceny pronájmu. Z náhledu do zápisu č 36 z RM Zábřeh jsem zjistil, že se naše požadavky vůbec neprojednávali a odpověď je NEPRAVDA. 

"Vážení na úterní RM byly projednávány požadavky „plaveckých a vodních“ sportů v souvislosti s navýšením cen za pronájem plaveckého bazénu. Proti navýšení cen se ohradil Plavecký klub Zábřeh, Vodní sporty Zábřeh a Klub potápěčů Zábřeh. Vedle nich využívá bazén ke sportovní činnosti i klub Diving Leština, který navýšení cen respektuje.
Závěry jsou ve stručnosti následující:
1) Navýšení ceny za pronájem bazénu je oprávněné a reflektuje provozní náklady bazénu (včetně dotace města). Tímto došlo k narovnání minulého nestandardního vztahu. Navíc tato cena není vyšší než ceny nabízené na obdobných zařízeních. Nadále platí nabídka jednatele EKO servisu Zábřeh, že v případě, že Vám bude nabídnuta okolním bazénem cena nižší, je ochoten Vám tuto cenu poskytnout také. I přesto, že se tato cena (oproti minulému stavu) jeví pro Vaše kluby vysoká, jde stále o cenu dotovanou: Zohledníme-li, že bazén je dotován nyní částkou 4.000.000,- ročně, je dotace na 1 den provozu bazénu více než 10.000,- Kč, což znamená že 1 hodina provozu bazénu je už nyní díky podpoře města dotovaná částkou cca 1.000,- Kč.
2) Oproti běžnému úzu bylo navýšení cen za pronájem po vzájemné domluvě odsunuto z podzimu 2020 až na nový rok 2021.
3) Na podporu činnosti Vašich oddílů lze samozřejmě požádat, a to standardní cestou – prostřednictvím formuláře na webových stránkách města
v rámci Programu v oblasti sportu. V příštím roce se počítá s podáváním žádostí v rámci programu v období leden – únor, přesně budeme termín znát v prosinci, kdy by měl být program včetně částky určené na dotace schvalován zastupitelstvem města. Standardně OŠKT žadatele o dotace před Vánocemi informuje prostřednictvím mailu. Vytvoření samostatné položky k tomuto účelu se zatím nepřipravuje, neboť nelze v současné době navyšovat rozpočet města s ohledem na výpadky příjmů města z důvodu koronavirové krize (naopak bude nutné v příštím roce najít úspory ve výši minimálně 11 procent)."

2 komentáře:

  1. Tak to se nedá nic dělat. Provozní náklady bazénu asi bude dotovat jen klub Diving Leština a my budeme pozorovat, jak se finanční situace plaveckého areálu a města Zábřeha bude prudce měnit k lepším zítřkům. Karel III

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejhorší na tom je, že toto nepomůže ani vlastníkovi (městu), ani Ecoservisu a už vůbec nám KPZ. Jen zůstane volná kapacita pro někoho VIP.

      Vymazat

Klub potápěčů Zábřeh - kontakt

KLUB POTÁPĚČŮ ZÁBŘEH na Moravě, IČO: 65496523 Kontaktní adresa:  Petr Tureček - předseda, Šternberská 1275, 783 91 UNIČOV, m: 721103894, 6...